Lidia Tempert

Team
Baanselectie A+

Vereneging
CSV Vriezenveen

Woonplaats
Aadorp

Geboortedatum
11 augustus 2000

Categorie
Dames Neo Senior 1

Persoonlijke records
100m 11.69
300m 27.86
500m 42.38
1000m 1.24.13
1500m 2.07.39
3000m 4.29.03

5000m 8.01.20

Op onderstaande foto ben ik drie jaar oud. Ondanks mijn slechte kniehoeken, en een schaatspak dat niet echt aerodynamisch is, valt al goed te zien dat schaatsen mij echt in mijn bloed zit. Mijn passie voor schaatsen is toen, als klein meisje al begonnen. Samen met mijn broer en zus op de vijver of in het grote weiland. Een aantal jaren later schaatste ik al met mijn vader op het Aadorps kanaal. Op mijn zevende ben ik lid geworden van de Wierdense IJsclub en na enkele jaren ben ik overgestapt naar CSV Vriezenveen. Bij deze clubs heb ik spelenderwijs de basis voor het schaatsen geleerd.

 

Toen mijn pupillentijd ten einde liep, werd ik gevraagd voor de baanselectie Twente. Bij dit team heb ik grote stappen gemaakt. Mijn kniehoeken zijn een stuk scherper geworden en het schaatspak begint langzaamaan steeds strakker te zitten, dus wat aerodynamica betreft flink verbeterd. Ook heb ik gedurende deze jaren mijn genetische aanleg voor het stayeren (duur rijden) ontdekt. Deze technische, fysieke en mentale vooruitgangen hebben ertoe geleidt dat ik steeds dichter richting de top van Nederland schaats. Zo behaalde ik het afgelopen seizoen mijn eerste top 10 plek op het NK-junioren.

 

Op het gebied van schaatsen wil ik mezelf de komende jaren blijven door ontwikkelen om richting de top van Nederland te schaatsen. Hiernaast hoop ik over een aantal jaar mijn opleiding als fysiotherapeut te hebben afgerond.