Rabo Holland Cup 3 - Tilburg

Gepubliceerd op 14 februari 2019 om 12:05

Dit weekend zijn vijf van onze rijders in actie gekomen in Tilburg op Holland Cup 3. Naast enkel Hollandcup punten, stond deze wedstrijd ook nog in het teken van plaatsing voor het NK Neosenioren.

Op zaterdag reden Hille Drenth, Nienke Kleinsman en Jan Hein Verhoeff de 500m. Hier zijn ze respectievelijk op een 14e, 17e en 20e plaats geëindigd. Ook Vincent Oudshoorn kwam in actie op de  1500m, hier eindigde hij op de 21e plek.

 

Op zondag kwamen ze alle vier nogmaals in actie, deze keer op de 1000m. Door het vochtige weer was het vochtiger in de hal wat het ijs niet compleet ten goede kwam en de ritten extra zwaar maakte. Ondanks de iets mindere omstandigheden is er toch prima gereden. Hierbij is Hille 12e geworden, Jan Hein 17e en Vincent 25e. Nienke is met de 21e tijd over de finish gekomen.

 

Na al dit sprint geweld waren er ook nog langere afstanden te verrijden en hier kwam onze Lidia Tempert op de drie kilometer in actie. Na een erg mooie rit is ze op de 6e plaats geëindigd en heeft daarmee de meeste punten binnen gehaald dit weekend.

 

Door deze mooie uitslagen is iedereen met punten naar huis gegaan, welke meetellen voor de selectie voor de Holland Cup finale, tevens het NK Afstanden voor Neosenioren.

 

De Holland Cup finale/NK Neosenioren zal 2 en 3 maart plaatsvinden in Deventer. Nu is het nog even afwachten welke rijders zich hier allemaal voor geplaatst hebben. 

 

Door: Jan Hein Verhoeff

Fotos: Gert Tempert

Hille Drenth

Vincent Oudshoorn

Nienke Kleinsman

Lidia Tempert


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.