Rabo Holland Cup 2 Alkmaar

Gepubliceerd op 20 november 2018 om 09:04

Onder gure herfst omstandingheden van kou en wind vond  in Alkmaar dit weekend de Rabo Holland Cup 2 plaats. Hier waren naast punten voor het Holland Cup klassement ook nog plaatsen voor het NK afstanden te verdienen.

 

Zaterdag stonden Nienke, ik (Hille) en Jan Hein aan de start van de 500m. Nienke opende goed, maar liet in het rondje iets liggen. Dat resulteerde in een tijd van 41,47, goed voor een 23e plaats. Ik was goed weg, maar vergat door te versnellen. Hierdoor kruiste Pim Schipper, de latere winnaar, over mij heen en moest ik de rit, met een 30e plek en een tijd van 38,43, maar zo snel mogelijk achter me laten. Jan Hein debuteerde op de Rabo Holland Cup en eindigde in 38,46 slechts 3 honderste en een plaats achter mij. 

 

Zondag mochten Nienke en ik ons opmaken voor de 1000m. De temperatuur was een paar graden gestegen en dit maakte het een stuk aangenamer. Beiden kwamen we duidelijk beter voor de dag dan gisteren. Nienke kwam in een tijd van 1.22,43 als 18e over de streep en ik in 1.14.76 als 24e. Nu kan de knop snel weer om naar de de Utrecht City Bokaal over twee weken voor Nienke en mij en Jan Hein zal komend weekend al weer aan de start staan van de Eindhoven Trofee.

 

Door: Hille


«   »